• GUESTS

    If You  want access  to member only forums on FM, You will need to Sign-in or  Sign-Up now .

    This box will disappear once you are signed in as a member.

  • WE CREATE LONG TERM, MEANINGFUL RELATIONSHIPS IN HERE ... PLEASE JOIN US.

    You know what we all love...

    RECEIVE THE GIFTS MEMBERS SHARE WITH YOU HERE...THEN...CREATE SOMETHING TO ENCHANT OTHERS THAT YOU WANT TO SHARE
    When you enchant people, you fill them with delight and yourself in return. Have Fun!!!

  • 0
Sign in to follow this  
Dahitman44

Livewell won't run on timer

Question

Dahitman44

The live wells run on manual but not on the timer on my 07 trophy -- any thoughts?

I hate to run the manual all the time and kill my pump.

Yep -- I did find out the hard way -- I lost some shiners and killed some 'Eyes a little early. frown.gif

Does anyone know what is going on? What to try?

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Kyle Sandberg

A blown fuse, pump, timer problem, wiring, anything might cause it to go wrong. Follow the wiring from the switch to the pump and see if there are any problems.

If you have a warranty, see if it'll cover it or call the dealership and see what they could do.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Valv

The timer on your livewell is a round cylinder block, approx 2.5" tall x 1" diameter just few inches from back of switch, it could be it's disconnected or bad.

Your switch also should have 2 positions, Continuous or Timer, be sure you switch to Timer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Dahitman44

Valv -- is it under my dash? Or back by the pump?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Valv

It's under the dash, connected with the bundles of wires from all the switches, right behind Livewell switch

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
marine_man

They typically look like this:

7085_1_sbl.JPG

I hate to ask - but what kind of boat do you own again? Sure seems like you've been having a lot of problems with it, given that it's fairly new...

marine_man

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Valv

Look at M.M picture, there is tape to keep wires from disconnecting, some never got taped and connector on top worked it's way out and disconnected the unit.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

Announcements