Guests - If You want access to member only forums on FM. You will gain access only when you Sign-in or Sign-Up on Fishing Minnesota.

It's easy - LOOK UPPER right menu.

  • Announcements

    • Rick

      1st Please Post Your Fishing Report - Then Join the NEW - Private Fishing Report Clubs   01/24/2018

      Private Fishing Report Clubs - Click Here - Post Your Fishing Report Before Joining
      1st, be sure you post a fishing report in the forums, then ask to join after you post a fishing report in your area forum. The Private Fishing Report Clubs are where folks can share private fishing information with club members who have proven they know what's going on. Fishing Report Clubs Link also in Menu above. Apply to become a member today, while it's still easy. 
  • RECEIVE THE GIFTS MEMBERS SHARE WITH YOU HERE...THEN...CREATE SOMETHING TO ENCHANT OTHERS THAT YOU WANT TO SHARE

    You know what we all love...

    When you enchant people, you fill them with delight and yourself in return. Have Fun!!!

  • 0
Sign in to follow this  
finny

bait well problem

Question

finny

Anyone know how to fix a bait well. My pump is fine but it does not pump water into the well. I think that my line must be plugged. Has anyone had this happen to them before and how did you fix it??

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Satchmo

Is this a new boat? If so it is very possible that the spray nozzle is shut all the way, thus not allowing water flow. Reach in to the baitwell and find the nozzle. Simply unscrew the nozzle a couple of turns and water should flow. If this a used boat you may have a bad impeller on your aerator pump. Greg

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Northlander

Is it a Ranger boat? If so you may have to purge the line. You should have a black plastic cap on the floor with the valves under it. Try that and see if thats the problem. Thats if you have a Ranger but from looking at your avator Im just assuming.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
LMITOUT

I've read that you can take a garden hose and spray it from the back to see if it's plugged or not. Take the screen off where the livewell normally drains from and shoot some water through the pump and up into the livewell. This might unblock anything you've got in the lines.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
finny

Yes it is a ranger. My impeller and pump is fine. This may sound stupid but how do I purge the line? Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
marine_man

Sometimes the lines get air locked - make sure the valve for your baitwell is on fill (or whatever setting is required to fill it) and put the motor in reverse, forcing some water into the tube - that'll usually do it if everything else is working correctly.

marine_man

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this